Poliklinik İşlemleri
09 Kasım 2018


POLİKLİNİK (AYAKTAN HASTA) İŞLEMLERİ


65 yaş üstü ve engelli hastalar kurumları ne olursa olsun veznelerde bekletilmemesi için kasta kabul biriminden barkodlarını alabilirler. Ayrıca bu hastalarımızın polikliniklerimizde muayene öncelikleri vardır.


Poliklinik işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar;

  • Randevu saatinizden 20dk. önce poliklinik önünde hazır bulunmanız gereklidir.
  • Muayene odaları önünde sessizce sıra beklenmelidir.
  • Polikilnik işlemleri sırasında fenalaşan hasta ve yakınları acile başvurmalıdırlar.

KONTROL MUAYENESİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Hastanemizde hastalardan muayene sırasında istenen tüm tetkikler tamamlandıktan sonra, kontrole gelmeleri talep edilir. Bu durumda kan, idrar, röntgen ve diğer her ne tetkik istendi ise aksi söylenmediği sürece hepsi tamamlandıktan sonra kontrol muayenesine gidilir. Konrol muayeneleri için randevu alınması gerekli değildir. Ücretli hastalardan 10 gün içinde kontrol muayenesine geldiklerinde muayene ücreti talep edilemez. Ücretli vezneden barkodunuzu çıkartırken kontrol muayenesine geldiğinizi belirtmeyi unutmayınız. Resmi evraklı hastalar kontrol muayenelerini yaptırırken ilk muayene tarihlerinden itibaren ilk 3 iş günü içinde sevkli sayılırlar ve yeniden sevk çıkartmalarına gerek yoktur. Eğer ilk 3(üç) iş gününü geçirdiler ise tekrar kurumlarından sevk almaları gereklidir.


YEŞİL, KIRMIZI, MOR VE NORMAL REÇETE

Hastanemizde normal reçete yazıldığında içinde antibiyotik ve bazı özel ilaçlarda uzman kaşesi basılması gerekebilir.

REÇETELENDİRME, İLAÇ ALIMI, KAŞE VE MÜHÜR

Hastanemizde normal reçete yazıldığında içinde antibiyotik ve bazı özel ilaçlarda uzman kaşesi basılması gerekir. Normal reçetelerde mühür zorunluluğu kaldırılmıştır. Eczaneden ilaçlarınızı alırken katkı payı talep edilmektedir.